Syrop z miodu lipowego

Okres jesienny sprzyja infekcjom, a nasza odporność spada. Aby nasz układ odpornościowy pracował wydajniej i bronił nas przed chorobami polecam nasz bardzo dobry miód lipowy. Miodem tym  można słodzić herbatę, pić z ciepłym mlekiem, a ja proponuje przygotować dla całej rodziny syrop z miodu lipowego, czosnku i cytryny.
Składniki syropu przygotowane do przetworzenia

Składniki syropu przygotowane do przetworzenia

Składniki:
  • 0,40 kg. miodu lipowego
  • 4 cytryny
  • 4 główki czosnku
Wykonanie:
Obrany czosnek miksujemy na papkę , dodajemy wyciśnięty sok z 4 cytryn, a następnie mieszamy to z  miodem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całą miksturę rozlewamy do słoiczków. Szczelnie zamknięte słoiczki przechowujemy w lodówce.
Źródło odporności jesienią: syrop z miodu lipowego

Źródło odporności jesienią: syrop z miodu lipowego

Stosujemy w zależności od wieku: dorośli  1 dużą łyżkę dziennie, dzieci 1 łyżeczkę dziennie. Polecam!