Miodówka

Robimy ją co roku, już od wielu, wielu lat. Jest prosta i szybka w wykonaniu. Nalewka jest smaczna i, rozgrzewająca, ratuje nas przed przeziębieniem i zapewnia wspaniałe doświadczenia smakowe.
Składniki tradycyjnej miodówki

Składniki tradycyjnej miodówki

Składniki:
          0,5 litra spirytusu
          0,5 litra świeżo wyciśniętego soku z cytryn
          0,7 kg aromatycznego dobrego miodu lipowego
Wykonanie:
Gdy mamy miód skrystalizowany, należy go podgrzać, ale nie gotować, gdyż to powoduje obniżenie wartości zdrowotnych miodu. Najlepiej zrobić to wstawiając miód do ciepłej, ale nie gorącej wody. Czynność tą powtarzać aż do skutku. Do płynnego miodu dodajemy sok z cytryny i mieszamy, następnie dolewamy spirytus, powoli, ciągle mieszając.
Gotową nalewkę rozlewamy do butelek i  odstawiamy co najmniej na dwa tygodnie.
Nasza miodówka jest już gotowa:)

Nasza miodówka jest już gotowa:)

Jest to nalewka jedyna w swoim rodzaju. SMACZNEGO.