Rzepakowy

MIÓD RZEPAKOWYMiód rzepakowy

Miód rzepakowy jest miodem który najszybciej poddaje się procesowi krystalizacji (już po paru dniach krystalizuje). Dlatego też nasz miód poddajemy procesowi kremowania, dzięki czemu bez ingerencjiw skład miodu (kremowanie jest procesem mechanicznym), pozostaje on w bardzo praktycznej konsystencji kremu.

Cechy:

  • Po skrystalizowaniu biała lub szarokremowa barwa, szybko krystalizuje
  • Łagodny smak

Działanie:

  • Wzmacnia siłę skurczu mięśnia sercowego, stabilizuje ciśnienie krwi
  • Zahamowuje proces miażdżycowy
  • Bogaty w bor – bopierwiastek niezbędny do budowy tkanki kostnej i prawidłowego funkcjonowania śledziony i tarczycy
  • Rozszerza naczynia wieńcowe, przyśpiesza zaopatrzenie serca w tlen i składniki odżywcze
  • Zewnętrznie: stosowany w celu leczenia ropnych ran, oparzeń
  • Ze względu na wysoką zawartość glukozy jest cenną odżywką regeneracyjną, łatwo przyswajalny przez wątrobę i drogi żółciowe
  • Zawarta w miodzie cholina usprawnia metabolizm tłuszczowy wątroby i polepsza funkcjonowanie pęcherza

Polecany do:

  • Kanapek, ze względu na konsystencję po skremowaniu i łagodny smak
  • Potraw rybnych