Akacjowy

MIÓD AKACJOWYMiód Akacjowy

Charakterystyczną cechą miodu akacjowego jest to, że jest to miód który najdłużej pozostaje w formie płynnej. Miód ten po skrystalizowaniu przyjmuje od białego do kremowożółtego. Jest bardzo delikatna w smaku subtelnym lekko mdłym aromatem.

Cechy:

  • Utrzymuje płynność nawet do roku
  • Delikatny smak

Działanie:

  • Stosowany przy nadkwasocie żołądka, nudnościach i zgadze
  • Pomaga zwalczać wrzody żołądka i dwunastnicy
  • Przyśpiesza gojenie i odnowę błony śluzowej
  • Zwalcza zaburzenia przewodu pokarmowego
  • Mogą stosować go diabetycy
  • Normalizuje czynność wydzielniczą i ruchomą żołądka
  • Zawiera enzym lizozym – który rozpuszcza ściany komórkowe bakterii i niszczy komórki

Polecany do:

  • Sosów, sałatek, surówek
  • Słodzenia herbatek owocowych
  • Jako dodatek do świeżych owoców oraz serków wiejskich