Nektarowo-spadziowy

MIÓD NEKTAROWO-SPADZIOWYMiód nektarowo-spadziowy

Miód nektarowo-spadziowy jest miodem wytwarzanym przez pszczoły z dwóch naturalnych surowców nektaru i spadzi. Odznacza się słabym korzennym zapachem.

Cechy:

  • Płynny ma barwę od zielonkawej do brunatno zielonkawej, po skrystalizowaniu od jasnobrunatnej do ciemnobrunatnej.
  • Łagodny w smaku
  • Przeciętny czas krystalizacji

Działanie:

  • Łączy walory lecznicze miodu nektarowego i miodu spadziowego
  • Pomaga przy stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego
  • Wzmacnia serce i układ krążenia
  • Zwalcza zaburzenia trawienne
  • Wspomaga system odpornościowy.
  • Zalecany jest osobom pracującym przy komputerze.

Polecany do:

  • Serów białych
  • Jako składnik do potraw