Okres jesienny sprzyja infekcjom, a nasza odporność spada. Aby nasz układ odpornościowy pracował wydajniej i bronił nas przed chorobami polecam nasz bardzo dobry miód lipowy. Miodem tym można słodzić herbatę, pić z ciepłym mlekiem, a ja proponuje przygotować dla całej rodziny syrop z miodu lipowego, czosnku i cytryny.
Składniki:
- 0,40 kg. miodu lipowego
- 4 cytryny
- 4 główki czosnku
Wykonanie:
Obrany czosnek miksujemy na papkę , dodajemy wyciśnięty sok z 4 cytryn, a następnie mieszamy to z miodem do uzyskania jednolitej konsystencji.
Całą miksturę rozlewamy do słoiczków. Szczelnie zamknięte słoiczki przechowujemy w lodówce.
Stosujemy w zależności od wieku: dorośli 1 dużą łyżkę dziennie, dzieci 1 łyżeczkę dziennie. Polecam!